Subscribe to our RSS Feeds
Hello, this is a sample text to show how you can display a short information about you and or your blog. You can use this space to display text or image introduction or to display 468 x 60 ads and to maximize your earnings.

Perjalanan Hidup yang Tak Pernah Henti2..

0 Comments »
Ada yang best...ada juga yang tak best...inilah perjalanan hidup yang tak pernah henti2 berjalan... Ke selatan, utara, barat dan timur..hampir habis dijejaki di Semenanjung Malaysia.. Semester depan nak g buat praktikum...kat SMK Kubu Gajah, di Selama, Perak... pernah sekali g sana semasa sem 1 dulu...ada banyak kampung2 di sana...tidak juga jauh dari Bandar Taiping...kawan2 dah ada cadangan nak menjelajah ke negeri Kelantan dan Terengganu pula lepas ni..ehe..harap2 seronok la.. Minggu lepas, stan dan rakan sekelas g buat research mengenai kajian atmosfera di Cameron Highlands..3 hari 2 malam..macam senior2 diorang yang lepas la kan..kita buat cerapan sambil mempraktikan cara untuk menggunakan pelbagai aplikasi peralatan untuk mencerap data-data. Yang bestnya, stan dapat 'makan angin'..memang tempat yang tinggi2 ni jadi kegemaran stan..cam dulu2, stan selalu g Genting Highlands (4 kali) dan Fraser Hill (1 kali je..). CH ni pula yang kelima..ehe...dan mungkin inilah yang terakhir bagi stan g sana masa training kat UPSI..takpe2..dah kerja nanti stan ajak family stan pula..makanan kegemaran stan pun byk kat sana..pilih saja.. Yang TAK best nya pula...stan banyak bagi orang sana duit...ehe..stan banyak berbelanja la..kwn2 stan tak caya yang stan bawa rm5 je pergi sana..ehe..pandai2 la survive..hari sabtu baru la hati senang skit dapat amik duit kat mesin atm.. petang sabtu menjelma..aiyo..stan g Kea Farm..dekat ngan Equatorial Hotel..beratus juga la habis...fuhh..nasib baik tak pakai lg kad2 yg ada dlm dompet..'mati' stan mau bayar nanti..aha.. stan sempat beli beberapa pasang pakaian untuk dua orang 'anak' stan...baby lagi kan..Brandon Paul n sister Hazel Allysha, penyambung warisan kerabat keluarga stan..kasih sayang adalah asas kebahagiaan..stan cuma berharap dapat jadi bapa yang baik suatu hari nanti.. Apa2 pun.. perjalanan hidup kita memang tidak pernah berhenti..walaupun anda seorang pemimpin, seorang guru, seorang petani, seorang nelayan, seorang doktor, seorang kawan, seorang adik, seorang abang, seorang bapa atau emak dan sebagainya, semaikan lah kasih sayang dan bantulah sehabis daya upaya golongan yang memerlukannya..bagaimana kita nak orang layan kita, begitulah cara kita melayan orang lain..ingat2 la selalu.. sayonara...


Bersama junior yang cute2, Agnes dan Melynie

-great traveller make great life-
5:06 PM

0 Responses to "Perjalanan Hidup yang Tak Pernah Henti2.."

Post a Comment

Hornbill (Our Pride Bird)

Hornbill (Our Pride Bird)