Subscribe to our RSS Feeds
Hello, this is a sample text to show how you can display a short information about you and or your blog. You can use this space to display text or image introduction or to display 468 x 60 ads and to maximize your earnings.

bermain mata???

0 Comments »


Kini aku cuba untuk menenangkan fikiran..dah rungsing dah nak fikirkan benda lain...nak fokus pada yang utama dahulu...dan yang setia menanti...agama, keluarga, pendidikan, kekasih hati, dan kawan2 tidak diabaikan...tp sekarang aku lebih suka bermain 'magic eye'...bukan bermain mata ye...ehe..kata Bob.."jangan over sangat..nanti tunang marah.."..aha... Magic eye ni bagus untuk merehatkan minda yang telah penat..seronok bermain nya...byk koleksi dalam internet...kalau kwn2 dah expert, bgtau aku ya...ehe...kat atas tu dah ada contoh dah..teka la apa ada dlm gambar tu..3D image ya...pandai2 la tengok..mesti ada sesuatu...thanksssss.!!!!
2:48 AM

Senyum2 Pantai.....

0 Comments »


Beginilah gelagat kawan2 ketika berada di tepi pantai...
aku takut juga dengan 'big monster' paling depan tu..ahahahahaha..
hidup lah dengan aman dan tenteram...memang pada masa ni..
aku lupakan segala masalah yang ada..memang relax..

Hargailah sesuatu itu sebelum kita kehilangannya..walaupun ianya hanyalah sebutir pasir...
11:54 PM

Don't Cry Anymore..I'm Serious....

0 Comments »


Maybe this is my true heart feeling recently...i'm really serious n don't want to take risk in my life anymore....last nite i was sent one message to somebody else that always broke my hopes...my message via sms, ym n iMesh...

"mupuk aku..enda aku ngacau pengidup nuan agi..tp siti pkara agi..nuan meh indu ti paling aku sayau di dunya tu..selamat tinggal S...."


11:14 PM

Cara membuat STORAGE dalam aplikasi maya.

0 Comments »
Hai kawan2...terlupa pula nak bgtau cara untuk membuat satu pusat penyimpanan atau storage dalam aplikasi maya..maksudnya hanya dengan menggunakan internet. Cara ini lebih mudah dan selamat digunakan..'play safe' la..ehe.. tidak ada virus yang boleh 'menelan' fail2 dan dokumen-dokumen kawan2...layari laman web: www.divshare.com dahulu.. lepas tu register je la... kalau kwn2 nak tau, storage ni free je..saiznya 5G untuk penggunaan yang free.. hanya guna satu email untuk satu divshare .. ada password..dijamin selamat...kalau nak saiz yang lebih besar, kena bayar dan register atas nama divshare..saiznya sampai 2000GB lagi tu..memang besar..tp aku guna 1 divshare dulu.,.tu pun tak penuh lagi..

Selain daripada dokumen, kwn2 boleh juga simpan lagu, gambar, video dan pelbagai lagi.. mungkin cara ini dapat melindungi segala fail kwn2...aku dahulu pun selalu dengan masalah tinggal thumbdrive la, kehilangan fail sebab virus lagi, guna cd pun cd boleh calar..tapi sekarang..senang je..asal dapat internet, terus simpan dalam divshare..pergi je mana2 kedai komputer, terus buka dan print je..senang kan...kalau nak download pun boleh juga..10 kali lebih laju dari laman web yang lain..

jadi, apa tunggu lagi?? gunalah divshare..!! uhu...bukan promosi ye..aku tak dibayar gaji pon..ehe..

www.divshare.com selamat mencuba..!!!

-great technology make great work-
9:36 PM

Teman..

0 Comments »
Teman ku temui dirimu,
Di suatu persimpangan,
Dalam menempuh liku-liku kehidupan,
Bersama ukiran sebuah senyuman yang menguntum,
Sambil menyambut salam mesra penuh ramah,
Lalu..ku catitkan di dalam diari kehidupan,
Pertemuan, perkenalan, kemesraan...

Teman..telah ku bisikkan pada suara alam,
Betapa terharunya hati,
Betapa terhiburnya hati dengan usikan dan gurauanmu,
Namun..kemesraan itu,
Terpaksa diakhiri dengan fenomena pilu,
Diiringi titisan jernih yang mengalir lesu..

Di tanah gersang,
Teman akan ku kumpul kenangan demi kenangan,
Akanku hayati ia di kala aku kesepian,
Kerana aku tak akan sekali-kali melupakan,
Akan ku kenang selama-lamanya,
Temanku...


Winonsoi mantad,

Susheila Kamilus,
3 Amanah,
Sekolah Menengah Kebangsaan Nambayan
Tambunan, Sabah

-great poem make great person-
7:05 PM

my dream place...!!!

0 Comments »


Jom...kita g sana ramai2..Bukit Fraser la..my dream place...
6:22 PM

Entah...Kapan Lagi Ya..??

0 Comments »


Entah la nak buat apa skrg...duduk je kat library...nak siapkan tugasan untuk kali yang terakhir..
Tapi perjuangan tak akan selesai lagi...petang ni pula nak submit tugasan..then..nak attend taklimat praktikum kat taman bernam,..malam pula ada jamuan makan malam kat KUO...em..
entah la...hidup ini tidak la kosong tapi....semakin hari demi hari..aku semakin rasa kesunyian...
aku kerja pun tak la best sgt skrg...cuma nak tolong2 je..amik skit lg pengalaman..esok kuliah terakhir di UPSI..!!!!
6:13 PM

Milik Siapakah Dia Ini???

5 Comments »


Milik siapakah dia ini??? Inilah kawan ku yang sedang tenat membuat segala assignment mungkin untuk kali yang terakhir..beliau seperti terlantar di hospital...menurut sumber2 yang boleh dipercayai, Wan (2009) menyatakan bahawa beliau mampu untuk tidak tidur selama lebih 39 jam semata-mata berkorban untuk membuat assignment..dalam gambar di atas, beliau masih tercari-cari lagi sinar bahagia...ada suka ada duka..orangnya ceria..kalau nak gembira, bergurau lah dengan orang dalam gambar ni..tapi jangan la over...ehe..mengikut pengalaman yang dialami, beliau berbahaya juga kerana menurut beliau, beliau mampu 'tertumbuk lengan' orang lain tak kira siapa orang lain tu...wakakakaka..lecturer saya pun pernah kenaa..ehe.. itulah namanya asam garam kehidupan dan janganlah takut untuk menghampiri beliau... nak no phone??...beliau tak la single but still available..ye kott..ehe..beruntung juga siapa yang dapat memiliki hati beliau...ehe... (mat salleh berketurunan arab campur melayu campur cina campur banyak lagi..)... minta maaf Wan.!!!!!

- Stanley yang naughty-
10:17 PM

Perjalanan Hidup yang Tak Pernah Henti2..

0 Comments »
Ada yang best...ada juga yang tak best...inilah perjalanan hidup yang tak pernah henti2 berjalan... Ke selatan, utara, barat dan timur..hampir habis dijejaki di Semenanjung Malaysia.. Semester depan nak g buat praktikum...kat SMK Kubu Gajah, di Selama, Perak... pernah sekali g sana semasa sem 1 dulu...ada banyak kampung2 di sana...tidak juga jauh dari Bandar Taiping...kawan2 dah ada cadangan nak menjelajah ke negeri Kelantan dan Terengganu pula lepas ni..ehe..harap2 seronok la.. Minggu lepas, stan dan rakan sekelas g buat research mengenai kajian atmosfera di Cameron Highlands..3 hari 2 malam..macam senior2 diorang yang lepas la kan..kita buat cerapan sambil mempraktikan cara untuk menggunakan pelbagai aplikasi peralatan untuk mencerap data-data. Yang bestnya, stan dapat 'makan angin'..memang tempat yang tinggi2 ni jadi kegemaran stan..cam dulu2, stan selalu g Genting Highlands (4 kali) dan Fraser Hill (1 kali je..). CH ni pula yang kelima..ehe...dan mungkin inilah yang terakhir bagi stan g sana masa training kat UPSI..takpe2..dah kerja nanti stan ajak family stan pula..makanan kegemaran stan pun byk kat sana..pilih saja.. Yang TAK best nya pula...stan banyak bagi orang sana duit...ehe..stan banyak berbelanja la..kwn2 stan tak caya yang stan bawa rm5 je pergi sana..ehe..pandai2 la survive..hari sabtu baru la hati senang skit dapat amik duit kat mesin atm.. petang sabtu menjelma..aiyo..stan g Kea Farm..dekat ngan Equatorial Hotel..beratus juga la habis...fuhh..nasib baik tak pakai lg kad2 yg ada dlm dompet..'mati' stan mau bayar nanti..aha.. stan sempat beli beberapa pasang pakaian untuk dua orang 'anak' stan...baby lagi kan..Brandon Paul n sister Hazel Allysha, penyambung warisan kerabat keluarga stan..kasih sayang adalah asas kebahagiaan..stan cuma berharap dapat jadi bapa yang baik suatu hari nanti.. Apa2 pun.. perjalanan hidup kita memang tidak pernah berhenti..walaupun anda seorang pemimpin, seorang guru, seorang petani, seorang nelayan, seorang doktor, seorang kawan, seorang adik, seorang abang, seorang bapa atau emak dan sebagainya, semaikan lah kasih sayang dan bantulah sehabis daya upaya golongan yang memerlukannya..bagaimana kita nak orang layan kita, begitulah cara kita melayan orang lain..ingat2 la selalu.. sayonara...


Bersama junior yang cute2, Agnes dan Melynie

-great traveller make great life-
5:06 PM

Tiada Lagi Tangisan, Tiada Lagi Keperitan..

0 Comments »


Bebaskan dirimu daripada keperitan hidup....jadikan setiap pengalaman kita sebagai pengajaran untuk menjadi lebih dewasa pada masa akan datang..setiap apa yang berlaku mesti ada hikmahnya...ketahuilah bahawa sinar bahagia itu lama sudah menjelma di depan mata..jangan siakannya...

John 3:36 "He who believes in the Son has everlasting life; and he want who does not believe the Son shall not see life, but the wrath of God abides on him."

-Stanley was in Suffering-

(Gambar ini diambil ketika aku ditahan di Sick Bay, KHAR, UPSI dua tahun yang lalu atas ujian yang diberikan oleh Tuhan yang hampir meragut nyawa kali ke dua jika terlambat sedikitpun...10 hari berada didalam rumah itu tak boleh keluar memang memeritkan bagi sesetengah orang..Jutaan terima kasih kepada sahabat2 yang sudi menjenguk dan bertanya khabar. Tidak dilupakan juga jasa baik En.Ghazali Din sekeluarga atas kesudian menjaga makan dan minum sepanjang tempoh 'tahanan' Keprihatinan semua pihak termasuk JMK KHAR akan dikenang buat selama-lamanya..)

Kepada sahabat-sahabat, teruskanlah perjuangan kita yang semakin mencabar..memang tak akan pernah selesai sehingga tibanya hari kiamat kita..tiada lagi tangisan, tiada lagi keperitan...


-Stanley dah ok dah-
4:46 PM

Pertama kali melihat 'spesis kenyalang' di Pulau Pangkor.

2 Comments »


Inilah pertama kali aku melihat begitu banyak spesis burung kenyalang di Pulau Pangkor.. Tetapi di Sarawak, memang masih banyak lagi spesis seperti ini dan lebih besar lagi saiznya..
Resolusi gambar ini mungkin kurang jelas kerana gambar ini dirakam menggunakan handphone (nokia)..memang seronok bagi burung2 ini makan biji buah yang kecil...jadi, kepada sesiapa yang ingin merasa bagaimana keindahan negeri Sarawak, berkunjunglah ke Pulau Pangkor kerana burungnya...!! I LOVE SARAWAK..a place like no other..!!!!
3:15 PM

Jangan Kamu Cari Aku Lagi..

1 Comments »



Hari ini aku ada lagi di kolej...esok aku tiada lagi...tak usah kamu cari aku lagi... aku nak lupakan kehampaan 'kamu dan aku'..ahahahaha..jiwang...esok aku nak ke tempat yang agak cantik...ada bunga2 ros, buah strawberry & apple, rama-rama, dan macam2 lagi....kali ke-5 aku g sana...memang tak jemu..teringat aku suatu masa dulu aku pergi ke sana dan 'terbeli' sekuntum bunga ros putih yang cantik..sangat harum dan segar..ketika tu aku ikut rombongan dari Biro Keusahawanan, KHAR..saja2 makan angin..masih ada girlfriend lagi masa tu..Florence..aha..terus-terang je la.. kerana terlalu rindukan si dia tu, jadi aku pun belilah bunga yang paling cantik..sesampai di kolej..ehe..aku terlupa sesuatu..gf aku di Sarawak la rupa2nya..aduihhh...pening kepala..tapi tak pe...aku hadiahkan bunga ros yang cantik tu kepada seorang 'kawan'...yang dah lama aku minat..sejak dia dari semester 1 lagi rasanya..ehe..tapi kesetiaan kpd gf tetap ada.. :P itulah pertama kali aku hadiahkan bunga kepada seseorang dan dia pertama kali terima bunga dari seseorang lelaki...thanks J..nak anggap mcm gf tak boleh..sebab tak de apa2 lagi ni..ehe..nak pakai ayat Nabil segan pula..."bila kita boleh jadi couple?" wakakakkaka..aku lagi nakal dari Nabil...kalah juga si Azwa ngan Apai tu..aha.. ehh..panjang pula coretan ini..aku nak g Cameroon Highland la..buat kajian mengenai atmosfera..nak cari benih2 bunga...cuba tanam kat kawasan sekeliling rumah di sri aman..aha..kalau tak jadi, bukan salah aku..tp kat sana, dah ada dah orang lain tanam apple dan bunga kobis..iklim ok skit la..tak panas, tak juga sejuk..ok la frens...sampai berjumpa lagi...
9:56 PM

Patah kaki lebih baik dari patah hati??

0 Comments »
Kenapa patah kaki lebih baik dari patah hati????

1) patah hati boleh membawa mati, patah kaki, tak mungkin mati...

2) penuhkan buku rekod perubatan...buku hati mana ada...

3) patah kaki banyak ubatnya...patah hati?? susah cari ubatnya...

4) tak la bsusah payah g main futsal kalau patah kaki..rehat dulu..ehe..alasan la.. tp kalau patah hati, tiap2 hari main futsal..nak lepas geram..penat la..baju pun byk kena basuh, stokin, kasut,..mcm2 ada..

5) insurans tanggung perbelanjaan perubatan..kalau patah hati..mana dapat duit..aha..

Tetapi....kecil je kecederaan ini...retak skit je.. :p boleh main futsal lagi..cuba la..pastu tak dpt duit insurans..aha...

- jgn patah hati ye...-
1:04 AM

Think about it......

0 Comments »
Berada lah di tempat yang kita dapat diterima oleh semua orang dan jangan berada di tempat yang kita susah dan memang susah untuk diterima oleh orang lain.. pandai2 la fikir ya apa yang sya maksudkan ni....kebahagiaan milik bersama..
11:00 PM

Kawal emosi???? Macam mana??

0 Comments »
Hye frens...'nama berita'?? kali ni sya nak dedahkan bagaimana kita boleh kawal emosi dengan senang..ni ikut cara sya la.. apa yang penting, kita kena cari punca sebenar kita mengalami tekanan emosi...sya skrg pun tertekan juga tapi tetap cool...buat kerja kena berhemah..

Dari pengalaman sya la kan, tekanan emosi yang paling kuat melanda kita adalah berkenaan 'relationship'.. perhubungan dengan keluarga, rakan-rakan, jiran tetangga, dengan majikan, dengan pekerja, dengan orang yang baru dikenali, dengan orang yang tak dikenali, kekasih hati..dan macam2 lagi..

Itulah pengalaman kita kan..mcm2 juga...itulah kehidupan..kalau tak de masalah, maksudnya itu bukan kehidupan..masalah itu yang menjadikan kita semakin matang dan matang dan terus matang...sampai la kita jadi 'tua'..

Sya buat simple2 je..tak banyak langkah yang perlu diikuti.. ok puan2 dan tuan2...ini bukan teori kaunseling ye...ehe..

step 1: kita tau kita marah, sedih, takut, rungsing, bimbang, kecewa dn mcm2 lagi..ok..tahan dulu semua itu..kembali ke normal..i mean, kosongkan fikiran...tarik nafas panjang...cuba ingat betapa damainya air laut yang bergelora seakan-akan mengalun irama yang merdu...sedap kan bunyi nya...

step 2: cari sesuatu yang lain tempat kita boleh lepaskan geram...jgn pula lepaskan kat benda2 hidup atau benda yang kita sayang..tak boleh la...ok kalau sya, sya akan mulakan dengan bermain 'dart' atau lepaskan geram kat game dalam laptop...NFS Most Wanted..aha..sya boleh langgar kereta polis dalam tu..baru puas hati....

step 3 : minum la seberapa banyak air kosong...bukan alkohol atau wain ya...lagi banyak marah, lagi kuat minum...itu cara saya...tapi jangan sampai 'lemas' sudah la...dan jangan lepaskan perkataan geram kmu terhadap kwn2..

step 4: buat kerja lain dengan bersungguh-sungguh...cam sya, kemas2 rumah ke..lagi tertekan sy, lagi rajin sya kemas rumah..rumput2 kat luar rumah pun habis dipotong...selesai kemas rumah, lihatlah hasilnya..bersih kan??? ada juga maknanya itu...

step 5 : sudah penat kemas rumah ke buat kerja lain ke..sy amik langkah terus tidur..tidur ni baik untuk kesihatan..sangat baik..di samping itu, minda kita tersusun secara automatik di samping merehatkan badan... kalau masih juga tertekan...ala..bawa ja dalam mimpi...bergaduhla dalam mimpi, terjun la dalam mimpi, semuanya dalam mimpi...

Ok la kawan2...mungkin setakat ni dulu sya mendedahkan bagaimana untuk mengawal emosi... kalau ada yang baik dari sya, cuba la ya...kalau tak ok tu, abaikan saja..sya cuma bg nasihat secara ringkas..tidak buang masa...perhubungan perlu dijaga dengan berhati-hati..memang bukan senang nak jaga hati smua orang tapi ingatlah..berusahalah untuk menjaga hati semua orang..

p/s: senyuman adalah sesuatu yang sangat ajaib di dunia..ingatlah kwn2...senyum la kepada semua...jangan tension maa... - you are not alone..-
8:54 PM

photoshop?? hebat kan??

0 Comments »


Memory at Jogjakarta, Indonesia..

Betapa prihatinnya pemimpin kolej (KHAR) kita (MT) terhadap nasib anak2 bumi Indonesia yang belum lagi memasuki alam persekolahan secara formal..tetapi apa yang kita amat kagum, walaupun mereka masih kecil2 lagi, sudah pandai untuk membaca 'pancasila negara mereka'. Plz..no war..!! as we live under the same sun, under the same moon..

hati tak tenteram...demam..demam..dan terus demam...dah masuk 4 hari demam..baru semalam aku teringin nak belajar mcm mana la nak edit2 gambar guna photoshop mcm kwn2 aku yg amik kelas multimedia...skit2 pun tak pe....pagi ni aku edit lagi gambar. (memory at jogjakarta,indonesia)..pagi2 je terus ada idea datang.. biasa la kan..dulu girlfriend selalu je kejutkan kalau nak g kelas ke, nak g mana2 kalau dah pagi... sekarang dah tak de lagi..bukan la aku malas dahulu ..tp sengaja..ehe..tiap2 hari mesti bersemangat teruskan hidup kalau dah dengar suara orang yang kita cintai kan....bangun je terus nyanyi lagu rock..tak jiwang laa..mana ada...sekarang..em,,suara emak lagi sedappp..."nak, dah bangun ke? jgn lupa bterima kasih pd Tuhan kalau dah bangkit dari bangun ye nak..".. ok mum..!!.. kalau bapa yg kejutkan, mesti dengan nada yg 'menakutkan;..ehe..tak ada seni langsung..tp aku tetap sayang kedua-dua ibu bapa aku..tanpa diorang, aku mungkin takde berada di universiti ni dan juga dunia ini.. harap2 esok lusa aku sembuh dn dpt meneruskan perjuangan hidup...ibu kaki ku sebenarnya yg bawa masalah...terseliuh sebab tersepak kaki kerusi minggu lepas..bukan nak cuba bandingkan kaki siapa lg kuat, tp memang tak sengaja sepak kaki kerusi tu..nak jwb panggilan dgn cepat2 kan.. bapa yg call..tp aku tetap senyum..tak nak bg org tua risau...lepas tu, seharian mengerang kesakitan...jgn2 sudah patah..sakit lagi ni...hari selasa baru nk g pusat kesihatan..bz sgt dgn proposal..memang tak pernah siap..ehe..tinggal satu je lagi kot..pas ni aku nak relax2...nak hantar barang ke sarawak..uhu...sem depan kan praktikal...datang la nanti ke rumah sewa ku yang baru...byk juga tempat makan angin di sana..selama, perak..tu la daerahnya..dkat ngan taiping..juga pulau pinang...sampai di sini la dulu ya..nanti kita 'dating' lagi...love u all..!
2:58 PM

My Diary ( 2-4 Oct '09)

0 Comments »


I'm getting bored when i was wake up earlier diz morning..dun no what can i do...open my cellphone n checking my inbox..wow..so many mesages oo..i'll replying it later...then edited the picture ..beijing still in my memory... I juz come back from Pangkor Island actually last evening..and this time is my third trip to diz place..but i got new place to go...Seagull Resort..small room but very nice to sleep..before, i went to Pangkor Village n Teluk Dalam Resort...nice view to see...our class vacation took three days to have some activities such as snokerling, swimming, boating, beach volleyball, BBQ, fishing (my fren caught shark but too small la), karaoke, feed the hornbill n many more n last day we had an island tour..Dutch Fort, The Mini Great Wall of China and Food's Factory..we were going through the village of chinese, malay and indian's community..we can see the differences of their culture even though they are living on nearly places.. kali ketiga pergi sana tak la kekok sangat tp panasss..aku kena sunburn...ehe..memang cepat..kalau nak cerah balik memang lama..jd jgn la terkejut kalau terserempak dgn aku...Every morning n evening, i went to 'mandi-manda'. then 'sunbathing (kononnya nak tiru gadis2 org putih di sebelah..tp panas la..ehe..)....it was not my fault la kawan..ehe.. minggu2 depan pula, maybe i will going to cameron highland to make research n complete my assignment..kajian atmosfera.. prof.dr.zainudin will leading us for three days..pengarah program bagi aku tugas jadi photographer la pula..uhu..kali ke-5 aku g sana nanti...tak boring tapi akan pening penat lelah semput la..dah la jalan bengkang-bengkok..i hope our bus driver will driving with careful..gaung dalam tu...ehe..(andainya aku pergi dulu)..aku nak sambung tido balik...dah hampir pkul 7 pagi..tido sekejap la..bye..n have a nice sleeping..!!!
3:04 PM

Bila Rindu (Ruffedge)

0 Comments »

Di keheningan malam
Termenung ku berseorang
Tak lena mata dipejam
Terdengar suara terngiang
Suara merdu yg di sayang
Bagai kau di depan mata
Ku capai tapi tak kena
Sukarnya memendam rasa
Ingin ku luahkan kata


Bila rindu
Terkenang mu sayang terasa sayu
Syahdunya jiwa ku bila malam makin kelam
Jauh terbang diri ku melayang
Aku rindu
Sentuhan mu ku rasa sayu
Inginkan jiwa mu selubungi jiwa ini
Bawa ku dalam pelangi
Melepasi batas diri ini

Jauh angan ku lena
Ku rasa kita bersama
Kau bawa daku kesana
Ke alam kisah yang lama
Kenangan didalam jiwa
Bila terjaga semula
Disisi ku kau tiada
Sukarnya ku pendam rasa
Inginku luahkan semua.. ooooo..

Sesungguhnya kita mestilah.
Wujudkan sefahaman dan hormat menghormati
Ikhlas kasih
Seperti antara kita akan
Bertemu semula

Awan yang mencas semesta
Menyampaikan pesan kesunyian dikala sendirian
Kesepian menyelubungi hari-hariku
Disajikan dalam doa-doa rindu
Yang menanti kau datang dan pergi
Seperti mimpi-mimpiku fantasiku
Bukan dongeng lagi yang sayup kedengaran
Disisi cuping di setiap corong
Lorong yang lohong
Benar ku tak bohong
Bila hati menyanyi..


Banyak kenangan yang dapat kita ungkaikan semula melalui lagu ini,.,memang perasaan rindu ini kalau dah ada dalam hati, memang tidak dapat ditahan...rindu kepada ayah ibu, adik beradik, saudara mara, rakan taulan, sahabat sekekiling dan juga 'special one'....hampir setahun tak balik kampung..jadi rindu sangat2 dengan keluarga...hampir setiap hari membuat panggilan pun tidak dapat memecahkan kesunyian dalam hati...sudah lebih tiga minggu aku bekerja di sebuah restoran...untuk mengisi masa2 lapang yang ada kununnya, namun semuanya tak beerti kerana semakin aku bekerja, semakin aku kurang masa untuk melayan karenah kawan2..jadi mungkin dalam minggu2 akan datang, aku akan berhenti juga..bukan tidak tahan...tapi sudah berada di penghujung sem ni, aku nak jumpa balik kwn2 lama aku dan berbaik dengan semua orang.. tak salah kan...lagu ruffedge ini mengingatkan aku kembali bagaimana suatu ketika dahulu, aku memang sgt rapt dgn kwn2 aku..suka beramah mesra...tapi sekarang?? lalu depan mata aku pun aku tak dapat nak tegur balik sahabat2 aku tu...tapi hati kecil sentiasa memanggil nama mereka.. itulah rindu namanya..tak apa la sahabat, mungkin bukan ini masa yang sesuai...adala tu nanti..time will tell...

2:09 PM

aku hanya insan biasa..

0 Comments »
i'm really2 sorry bcoz always hurting ur hurt..n we can still befriend if u want..hari ini banyak benda yang saya fikirkan...sgt banyak..dan tak dapat fokus pada kerja...langsung,..semuanya jadi serba salah..esok..lusa..dan hari2 seterusnya, aku tak ada di khar..pergi jauh mengembara ke seluruh pelosok semenanjung malaysia..tak de duit pun skrg...gaji pun tak terima lagi..pinjam kat kawan dulu..nanti aku bayar la sepantas mungkin...itupun tunggu keluarga kirim dari kampung...janji aku pergi jauh dari memori semalam dan semalam..minta maaf kwn ku..andai ini yang terakhir bagi kita semua, terima la seadanya...'aku hanya insan biasa'...
2:01 PM

Hornbill (Our Pride Bird)

Hornbill (Our Pride Bird)