Subscribe to our RSS Feeds
Hello, this is a sample text to show how you can display a short information about you and or your blog. You can use this space to display text or image introduction or to display 468 x 60 ads and to maximize your earnings.

Morning...

0 Comments »
Sudah pagi?? Kwn aku baru je balik dari S.P, kedah...teman sebilik aku, si wan tu,...buka je pintu, terus nampak muka dia...gembira juga la sebab dia bawa ketupat raya, biskut2 yang dia buat sendiri, serunding ikan dan coklat almond london yang aku suka...dekat2 pkul 5 td dia sampai...tekejut aku,.,,dah la aku penat bekerja seharian semalam...bukan main penat..lepas habis kerja, bos terus ajak p makan malam kat pantai.. Tak tau ke kat tg. malim ada pantai??seberang jalan dusun bay tu je... bos belanja lg tu...ehe...minggu lepas, bos ajak p makan kat secret recipe..bukan main sedap lagi kat sana...tp harga 'sedap' juga nak bayar..bukan aku bayar la..ehe..ada restoran sendiri tapi tidak mau makan masakan sendiri, nak makan kat lain tempat pula..aku bingung juga masa tu..cam serba salah..dah la gaji part-time 'boleh tahan'...tp masa study kena atur baik2..yg penting, kita kena fokus..
2:38 PM

Thanks Kumang..

0 Comments »
Thanks for belanja i byk benda..uhu..nanti dpt gaji, i belanja u pula..
4:06 AM

BeSt La..

0 Comments »


Hye cyn...thanks a lot ya coz let me sleep in peacefulness last nite... sgt merdu suara kmu... ;)
Sepanjang cuti raya ni, aku tak pergi mana2 pun walau byk jemputan raya aku terima..uhu... i'm really2 sorry..bukan mau mengecewakan, tapi ada lagi tanggungjawab yang 'harus' dilaksanakan..bukan la pasal politik, tp mungkin pasal assignment yang berlambak.. nasib baik ada 'kwn' yg sngt2 memahami...sem ni, biarlah kita enjoy puas2..aku tak kisah org nak kata apa, janji aku dapat jadi diri sendiri...wah..kata2 kwn aku la ni...be yourself...dapat juga aku jumpa kwn2 lama aku....cynthia, ervie, sheldon. steph, peter, fazly, n shila chong..semuanya kwn2 dari bidang muzik dan tesl...memang diorang ni talented persons la kiranya..mcm2 lagu diorang boleh bawa.. sedap sungguh..aku dah anggap diorang mcm artis..terkejut juga bila dpt tau yg dad cyn seorang penyanyi dari sabah area penampang..Uncle J.S.. memang banyak pengalaman Buat masa skrg, banyak yang telah kita kongsi sama2..music, biznes, further study n mcm2 lagi..ehe..rahsia...dah besar kan.. bersahabat biarlah berjuta2..berkasih biarlah satu..(bukan satu demi satu ye.. :P)..inilah kehidupan sebenar...i like ' Can't Stop The Sumazau by Atama'..yepi...love sumandak..!!

Buat Andreas yang masih dalam rawatan rapi di Kuala Lumpur, mari kita sama-sama berdoa agar dia cepat sembuh dan Tuhan, lindungilah dia setiap saat setiap waktu. Berkatilah tangan yang menjaga dia dan memberi makan minum dia. Sucikan hatinya..hindarilah dia dari segala kejahatan dan pelbagai ujian kehidupan..Puji Tuhan..kami berdoa atas nama Allah Taala yang kudus, yang katolika, 'dalam Hossana ti Pemadu Tinggi' . .Amen..
12:00 AM

Stop Smoking..!! But i can't..!!

0 Comments »
This is the way how to kill myself in furtiveness..let it be..
7:28 PM

First Cigarette..??

0 Comments »

Boring dah duduk di rumah, jalan2 jumpa kwn..pastu kwn pula merokok.. apa lagi, saya pun mula merokok dan terus merokok...tp mungkin utk minggu ni saja..kalau x boleh berhenti, sya teruskan saja la..peace..!! tension juga dgn kehidupan ini...dan sy amat hargai kalau2 ada siapa2 mau bg kaunseling...tu yang sy tutup kotak rokok tu dgn mancis, takut bha tengok gambar org yg kena kanser kerongkong..memang boleh bw maut...iman sy masih kuat lg...jgn bimbang..

3:00 AM

Balik kampung..?? Jalan2 ? Mandi-manda???

0 Comments »
Hari ini aku rasa sikit kekosongan kerana sahabat2 satu rumah ramai yang sudah balik ke kampung halaman masing2....aku masih lagi stay di kolej kediaman..mungkin tidak pergi kemana - mana..langsung tak ada rancangan...tak ada kerja nak dibuat selaian assignment, aku mula la kemas rumah seorang diri....lantai dikosongkan dan kipas dihentikan..sapu, mop, lap, berus, semua aku buat..ehe..tak fikir apa2 pun..janji dpt exercise kan badan...macam mau sambut raya ja di kolej...sempat hias lg rumah ni...memang sayang sgt2 dgn rumah last aku di UPSI...2-4-8 itulah alamatnya..kwn2 aku yang balik kl tu sempat lg tinggalkan kuih-muih atas meja di ruang tamu sekali ngan notis 'stan, jgn tak makan kuih ni tau'..ehe..boleh saja...Member2 serumah sgt2 'sporting' dgn aku, sblum ni pagi2 lagi kalau diorang nmpak aku sudah bangun, terus diorang kata, 'stan, kalau lapar, jgn tk makan ya, jgn hiraukan kitaorang, ada lagi makanan lebih kat meja ni, habiskan ya stan..'...aku minta izin juga kalau mau masak maggie atau bw makanan ke rumah..yang penting, niat kita kena ikhlas...diorang syg sgt2 kat aku la tu..ehe..janji mereka duduk selesa dlm rumah ni, aku pun senang hati..ehe..padahal sya yg paling strict di rumah ni, ada yg pernah kena 'sound' secara halus lg tu oleh sy sbb ambil ringan hal2 kebersihan...memang kmu kena..ehe..skrang ok la..diorang boleh ikut.. sempat lg sya pesan, jgn x bw kuih raya balik sini oo...



Align Center


Wachhaaa!! ni la rumah aku yg ok2..

Ada sorang kwn aku dari sabah mau buat kejutan untuk semua ahli keluarganya..aku senyum saja sebab aku pun pernah buat.. :p .. maknya sedih anaknya tidak dpt balik beraya di sabah.. kwn aku tu kata pada maknya, balik hujung sem..2 bulan lagi.. dia balik ahad ni tanpa pengetahuan keluarga..alangkah bestnya situasi nanti kan..tak sangka anaknya balik pada hari raya pertama lagi..surprise..!!! ehe... ada juga kwn aku nk sgt2 aku ikut dia balik kampung...kwn2 di rumah lain ada juga ajak.. bukan malas, tp tak kan mau tinggalkan kwn aku si sumandak ni sorang diri.. :p .. .jgn tlampau kejam..nasib baik dia pinjam moto kwn dia dn hantar pd aku..cuti ni, kalau nda pg kl, kita jln2 sekitar tg.malim, mandi-manda pun ok la.. pastu belajar muzik dari dia..aha...life is wonderful my fren..enjoy it..jom p mandi kat kalumpang, kat 'pulau' lecturer aku..nikmati lah keindahan alam..ok la frens..nanti kita jumpa lg ya... word of the day...'senyum'...senyum la selalu ya..pengubat rindu kannnn...ehe.. ;)




Gangga Pura Eco Sanctuary, Kalumpang
5:45 PM

KELAB ERAT UPSI

0 Comments »



Lama sudah saya mencari gambar2 kenangan semasa pertama kali saya menjadi exco publisiti & dokumentasi dalam kelab erat upsi, rupa2nya presiden kedua erat, en.mohd khairil yang simpan..ehe..semester 1 lagi tu..thanks mr.khai...kelab ini masih lagi wujud di UPSI dan kepentingannya adalah menarik minat semua pelajar tak kira agama, kaum, dan semester untuk mengikuti program-program kemasyarakatan yang dianjurkan..penasihat kelab ini adalah en.syariefudin, pensyarah subjek TITAS saya semester satu lagi. Jadi, kepada adik2 junior yang ingin bergiat aktif dalam kegiatan kemasyarakatan, join la kelab ini. moga2 pengalaman yang didapati nanti dapat dijadikan panduan hidup untuk menjadi seorang 'pendidik' yang berjaya..

-st.12-puspa-
1:54 PM

I'm in pain last month....

0 Comments »

Dedicated to my fren that i've lost...

'The pain in us can be healed for the memories we share can never be sealed'

I always love you...

A face we love is missing,

A vision we love remains,

It's for us to treasure forever..

For someone very dear..

That we've lost...

- igat stanley-
5:15 PM

Kau Bukan Masalah Bagiku..

0 Comments »

Thanks my 'girl'....ehe.. Bukan semua wanita memberikan masalah kepada kita...cuma dahulu, memang ada yang keras kepala, suka merajuk tanpa suka dipujuk, tak tetap pendirian, buruk prasangka...mcm2 lagi..dan yang paling kita (lelaki) tak suka adalah wanita yang 'pemalas'..ehe.. bayangkan masa dah kahwin nanti, isteri korang malas buat tu, malas buat ni, apa akan jadi?? problem..problem... kat atas ni, sya dah jumpa rumus yang boleh menyimpulkan siapakah diri wanita sebenar kalau dia rasa2 dirinya memang sama dengan rumus ni..ehe...jgn marah ya...nanti kena jualll....

-dr.s-
5:04 PM

Thanks Kumang..

0 Comments »
Let it be..thanks kumang for give me freedom in my life...i knew u always read my new entries..there's some of my fren couldn't believe that we oledi cut off our relationship as a couple.. anyhow, u are still my best fren ya...wait n see who i will bring along to sri aman next year..it might be happen...our new fren that raise my spirit up...she loves music same with u...mentas amai... see u once again..!!

-pangako sayo-
3:04 AM

Hye...

0 Comments »

Nice picture..is it..? it remind me on my relatives at autralia...ehe..
tak sabar2 nk jumpa diorang..mcm ni la muka2 diorang..comelkan..?
i love autralia...ehe..melbourne....yeap3...!!
i will come one day..waitttt....but i'm still asian men..ehe..
11:16 PM

It's my life..

0 Comments »
Kwn2, hari ni macam hari cuti je kan?? Masih mengantuk juga awal pagi td walaupun cukup tidur.. tp hari ni la hari paling sibuk dalam hidup..ehe..hari buat assignment...bg kitaorang, buat kertas cadangan...utk tesis kan..kat lebry skrang..mungkin sampai mlm kot...ehe..nanti la kita celoteh2 lg ye..stan bz sgt seminggu dua ni..keluarga kat kpg pun hampir x ingat dihubungi...apa2 pun, kita kena ceria selalu, buang yang keruh, ambil yang jernih... yang berlalu tu biarkan berlalu..enggak usah dikenang ya...

ingat kwn2..jgn mudah berputus asa..sebab apa sahaja yang berlaku, itu adalah takdir dan kita kena terima kenyataan..jgn libatkan perasaan..ehe..sedih kan nak balik raye..semua yang berlaku pasti ada hikmahnya...

kalau ada yang nk bkongsi pengalaman tu, post saja kat email stan ye..

magicstan86@gmail.com atau magicstan86@yahoo.com ...

-i'll make magic to ur life..'..ehe..

10:59 PM

1st Day at New York...bukan la...

0 Comments »
First day....

11 Sept '09 (mcm hari peringatan serangan wtc, new york je kan..) - sy sahut cabaran seorang sahabat sy yg menginginkan sgt sy bekerja bersama dia di sebuah restoran...sy ok ja..bukan sekadar ingin mencari duit, tp mencari pengalaman, dan 'impian hidup' utk masa akan datang. Banyak yg mendorong sy untuk tidak berasa segan berada di sana..bekerja sambil belajar dan belajar sambil bekerja...yang lain 'rahsia' la..cinta dan cita2 pun kena kejar juga kan.ehe.. kita kena bersyukur dengan apa yg kita dah perolehi skrg.. hari pertama sy ok je..cuma bz skit time nak berbuka puasa tu..then kena layan perangai 'pelanggan yg kurang asam' skit..ehe..normal la kan...

sy mengaku yg sy nda pernah pun diberi kesempatan oleh ibu bapa sy merasai kepahitan hidup semenjak kecil lagi tp sya anak yg 'degil'.. masa kecil2, sy curi kesempatan utk bangun awal dan ikut pak cik menoreh getah (sebelum g sekolah lg tu..ehe..).. pastu ikut kawan memancing ikan kecil di sawah padi, mencari buah2an dalam hutan sampai lewat petang..kununnya utk survive..ehe..best juga la masa kecil2 sy dulu..dewasa skit, sy ikut cousin sy pusing satu negeri sarawak m'gunakan lori..yg ni minta izin org tua..lori telur la..ehe..penat memang penat bekerja memerah keringat sebegini.....lundu>bau>kuching>sri aman>sarikei>sibu>bintulu>miri dan patah balik.. pjlanan 2 hari...pastu sy pernah juga bekerja sbg buruh binaan sementara..tanpa pengetahuan siapa2..memang nakal....tp cukupla merasai nya dgn hujan panas selama seminggu..pastu kat hotel, restoran, kedai mekanik, supermarket, kebun lada, sawah padi dan pernah juga menjadi pemandu pelancong..ehe..org ukraine ni bila dh bbahasa inggeris memang payah difahami.. dulu masa di tingkatan 6, bapa suruh g sekolah baik2, tp sempat lagi angkut kwn pergi dan balik dr sekolah guna van (perodua rusa)..ehe..wang saku tambahan.. sy juga ikut pak cik2 pergi memburu binatang ke hutan2 tebal smpai 2 hari perjalanan..kalau salah kena tembak, abis la sy..seram juga dlm hutan tebal...tau2 la kt swk tu..byk binatang buas..pernah juga menyelam mencari ikan, udang, ketam dan siput di dasar sungai (lubuk) dn ternampak 'bujang senang' yg bsaiz sederhana besar...bukan nk buat 'dekk' je..nk lari pun mcm tak sempat..jd teruskan la menyelam bersebelahan dgn buaya itu. janji ikut pantang larang. (ngena simpai rangki ke diberi keling ngagai peturun aki ku suba kaban)...byk ikan..kalau kwn2 nk rasai pengalaman sebegini, jom ikut sya balik kampung....byk perkara sya rahsiakn drpd org tua sy sebab jiwa sy memberontak kalau asyik duduk di rumah..ehe..nak buat kerja jugakkkk... ;) skrg, sy lebih suka jln2 makan angin kat tpt tinggi..bukit fraser la..genting highland la, cameroon lg.. pulau pangkor bkali-kali dah..nasib baik semester last ni sy jumpa balik 'kwn lama' sya..dia setuju lg tu klau sy ajak dia jln2 jauh..next destination, melaka kot..tpt paling best dilawati...ehe.. kalau luar negara, tak cukup duit la..cukupla dua tiga kali 'buang' duit bapa..ehe..


Hope i can see u once again....S..

Skrg sy lama x rasai pengalaman sebegini semenjak masuk UPSI..mcm2 dh berubah..bukan la kejutan budaya...hidup di sini sama je dgn di swk..ehe...cuma dulu sya 'suka racing'..sini x ble la.. kununnya nk jd cikgu, byk yg kena ikut AuKu.. jadikanlah kehidupan kita ni seceria mungkin.. mana boleh muram2....p campak kat sungai bernam tu perasaan yg emosional..ek eleh..tk nak layan la..ehe...kena jadi profesional skitt la beb...campuraduk emosi ni tak leh la...

jd..bertindaklah sekarang sebelum semuanya terlambat...guna masa sebaik mungkin..sya dah bazir setahun masa sya demi 'sesuatu yg sememangnya sy takkan dapt namun dijadikan pengajaran bg sy..'..hanya orang tertentu yg tahu...ehe.. no.3 & 7 are the lucky no of mine..u know why??? next episode yea...byk lagi pengalaman yg sy mau kongsi dgn rakan2..

-kepada kwn2 yang nak balik ke kpg masing2, selamat sampai di destinasi yg ingin ditujui...- sy pun nk ajak 'kwn' sy tu jln2 makan angin je...bye..

from,
-life is beautiful...
11:55 AM

Istana Musim Panas..(Summer Palace), BEIJING

0 Comments »
Ini lah tempat yang dipanggil sebagai Istana Musim Panas ataulebih dikenali sebagai Yihe yuan iaitu "Garden of Nurtured Harmony"merupakan salah satu tempat yang saya paling suka di Beijing. Istana Musim Panas (belakang),seperti dikuasai oleh Longevity Hill ( ketinggiannya cuma 60 meter lebih dari aras air dari permukaan Tasik Kunming. Tasik ini seluas 2.9 kilometer persegi, di mana 3 suku dari keseluruhan bahagian adalah tasik. Sebenarnya, ia adalah satu tasik buatan yang dikorek oleh manusia sendiri semasa zaman pemerintahan Dinasti Jin (1115- 1234) untuk membina satu Longevity Hill tersebut. Tempat berdiri stan ni pula namanya Seventeen Arch Bridge. Panjangnya 150 meter je.. Ia dibina pada tahun 1750 dan terdapat 544 singa batu yang diukir dan setiap kepala tersebut memang tidak sama..memang comel, macam kucing..ehe.. kalau la dapat bela singa kan..ehe..itu saja untuk kali ini...esok kita g tempat lain pula..Forbidden City atau Kota Larangan..uhu...
3:49 PM

Not to surrender...

0 Comments »
"IT IS BRAVE NOT TO SURRENDER EVEN ONE INCH BUT IT TAKES REAL BRAVERY TO COMPROMISE."

-Tun Dr. Mahathir-
1:33 PM

Raja Petra??

0 Comments »


He said:

" I will come in dark night "
12:14 AM

Team Design Aku...

0 Comments »


Hye geng...hari ini aku kat bilik akademik, khar je..
Ini lah Design Team aku..kita bertungkus lumus designing baju..
bukan sahaja dgn frame, tetapi juga design sekali ngan kerawang,
logo, button, n mcm2 lagi...

Sejuk juga dalam bilik ni..mcm berada di luar negara lak ye..
buat kwn2..selamat bercuti untuk satu hari je...

well, this season we will bring 2 u various design..
for our team, multiply ur effort...
see u again fren..

Indeed, life is sooooo beautiful...

(yang kat meja tu kawan aku, si zahilal, dia ketua projek kerawang.)

pesan dia :

selamat hari raya...jemput2 la datang ke bilik akademik..
itu je...byeee..
11:55 PM

You Raise Me Up..

0 Comments »
When I am down and, oh my soul, so weary;
When troubles come and my heart burdened be;
Then, I am still and wait here in the silence,
Until you come and sit awhile with me.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up: To more than I can be.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up: To more than I can be.

There is no life - no life without its hunger;
Each restless heart beats so imperfectly;
But when you come and I am filled with wonder,
Sometimes, I think I glimpse eternity.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up: To more than I can be.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up: To more than I can be.

You raise me up: To more than I can be.


Dedicated to all of my friends...
{ you're everything of mine..}
12:36 PM

Jangan menipu diri sendiri...

0 Comments »

Apa ya faedah menipu diri sendiri??
senang ke hati kita bile menipu perasaan diri sendiri...??

Anyhow..go ahead with our life's style..
I've found my old fren...
sama2 sem 7 baru dapat berbual-bual..
3 years ago...ehe..has gone..

sundukan cyn,
i still remember the 1st time i saw u..
so charm ooo..ehe...biasala..sumandak kan..

It's ok..asal sya nda menipu diri sya, cukupla..
lama suda sya mau jumpa kamu..ehe..
jgn berhenti bmain muzik.sya suka..

see u again 2morrow..
sya pun dah lepaskan apa sahaja perkara kedua terbaikk...
ada masa, kita main muzik sama2..ehe..
i knew u r romantic 'teacher'

(diz is not the poem)..aha..

-single person-

12:13 PM

Aku Masih Lemah

0 Comments »


Tak pe la...hari ni je kot aku lemah..bila pagi td,

Terkenang pula akan kawanku itu...

Itulah..tak dapat nak tidur sekejap pun...

Ingat nak teruskan buat assignment....

Kacau betul la mr.a tu...

Bila nak g kalumpang balik??? tanya nya..

Sedih aku jawab...tanya pada orang lain..

Stan busy sgt2...stan nak cover skit...

tak pergi lagi kot....

i'm sorry...i've lost one of my great friend..

3:39 PM

Kejam (Cruel To Be Kind)

0 Comments »
to: all readers...

Pernahkah kamu bertindak kejam?
Sekejam manakah kamu?
Adakah saya lagi kejam dari kamu??
Sanggup tak kamu putus tali persahabatan???

Jawab...

Oh tidak?? kenapa tidak??
Tapi kenapa saya sanggup?

Kata kwn rapat saya,
"kita kena kejam stanley"
Untuk apa??
"Untuk kebaikkan kamu juga"
Oooo...panjang juga saya berfikir..
Berbulan-bulan lamanya...

Oh ya..betul la kata kamu itu...Syahir..
Bukan nama sebenar kawan ku..
Banyak dah saya belajar..
Baca itu, baca ini..
Ada internet..lihat itu lihat ini..
Yang terdedah sana terdedah sini...
Semua nya saya lihat..

Nanti dulu ya..
Banyak lagi yang baik saya lihat dan baca..
Kalau politik tu..benda biasa la..makanan ruji kerabatku..

"KITA KENA KEJAM STANLEY"

ada dua makna..

1) KITA KENA, KEJAM STANLEY

ye..memang kamu akan kena, saya memang kejam..
hati2 la ya...motto saya,
Kalau saya dah putus kepala sekalipun, saya tetap berjuang..
Asal kamu kena..
saya tak akan lepaskan kamu kalau kamu jahat..
itu janji saya..
sekali orang buat jahat, sejuta kali saya balas..

(ish..ish..ish...ni boleh masuk ISA ni....)

2) KITA KENA KEJAM, STANLEY

aaa...baru bagus maknanya..
putus kawan 'enggak apa ya'.. pesan lecturer ku..adala tu..
kita kena kejam untuk kebaikkan orang lain..tapi bukan untuk diri kita..
Kita kena kejam dengan diri sendiri..
Biarlah kita sengsara, asal orang lain bahagia...
sebab itulah saya putus kawan..

(0000..boleh masuk syurga ni tp bukan ISA)

NABI ISA ada di sisi saya...Jesus Christ is my SAVIOUR..!!!
dun ever u asking me..!!

kamu yang bergelar sahabat, kamu yang bergelar adik..
minta ampun banyak2...memang kita patut putus kawan..
sehari dua je kot...pastu sambung balik...

"Oh Tak Mungkin"
bukan kataku...tapi D'Lloyd
(lagu kegemaran bapa ku sejak ku masih jd anak kecil lagi)

kenal ka????
taip je dalam you tube, mesti ada punya..

Tak mungkin sahabat..tak mungkin kita sambung balik..
kalau lahir sekali lagi, pun tak mungkin...
who knows??

teruskanlah dengan hidup u all my fren..
i still make a research,..tak akan dibukukan..
tapi disimpan dalam hati..

"HOW TO MAKE A RAPPORT"

tau maksud rapport??
cari dalam kamus..mesti ada..
(publisiti murahan dlm blog: http://www.mykamus.com/)

so kawan..jangan tiru tindakan saya sama sekali...
sebab benda ni bahaya..main perasaan tu..
boleh jadi kamu yang bunuh diri nanti kalau gagal..
saya rasai sendiri pengalaman ini..
dan putus kawan ni adalah antara bab saya paling suka dalam kajian..

kalau ada lecturer yang bgtau kwn2 bgaimana nak putus kwn,
lecturer kamu tu penipu besar...
dia dok blajaq2, amik phd, jadi doktor
dan sebarkan ilmu hanya dalam teori..
Ahhh..semuanya dusta..buat kajian tanpa menyelami sendiri
adalah perkara BODOH yang dilakukan.....

phd - perasaan hasrat dengki
(cukup bulan terima gaji sudah memadai)..

ya..saya lagi kejam...
tapi saya tak akan putus kawan dengan kamu yang baik hati..
Tak Mungkin..

kali ini dulu la ye kawan2..gua nak siapkan assignment kejap..
esok nk hantar, hari ni baru buat...
jangan ikut perangai gua..

Anyhow..thanks to everyone that still loyal surfing my blog..
also beeing my frens...

U will know who i am..

---You Have To Be CRUEL To Be KIND--

try to find this book..
dlm library ada....tq..
8:40 PM

3 September '09...apa kata....

0 Comments »
3 Sept. 2009

Hari ini aku jadi rajin skit...
sebab esok nak hantar dua assignment sekali..
bukan tak sempat buat..tapi saja nak kumpul bahan2
dulu sebelum ni..semua dah cukup..
jadi..teruskan niat...

8.13 a.m aku sampai di library...
tahu library buka pkul 8.30 a.m
tapi buat panggilan dulu ke sarawak...
rindu la pula...

8.28 a.m..
aku masuk je...g aras 2..news tak sampai..
baca majalah kegemaran...'forward'..
boring2..aku terus naik aras paling atas...
pandang dari atas..wahh..
inilah gedung ilmu yang memberikan seribu erti kehidupan..
' macam2 ada kan..'

yang penting aku berasa sangat tenang...
seluk saku, amik hp, terus amik gambar...
sorang pelajar pun tak de lagi????
aku pun curi2 la amik gambar..takde sape2 larang..
bukan aku buat salah pun...
paling awal aku pernah masuk library pkul 9 a.m..
semester last aku di upsi..

hari ni aku nak fight buat tugasan..
biasala mcm sem2 lepas, aku mcm ni juga..
pointer ok lagi la...
beginilah caranya kalau 'samseng' buat kerja..
(dun try dis at home)..

jadi..teman2..kawan2.saudara mara, rakan2 luar negara..
inilah aku...tension gak seminggu dua ni...
biarlah..aku memang begini..
esok lusa aku 'ok' la...kununnya..
bukan tak mau layan 'u all'..
i'm very busy but i still can entertain all of u my frens..
dun worry.....

ahahaha...aku memang bukan penyajak yang pandai berkata-kata..
minta maaf..minta ampun...'samseng' mana boleh berpuisi...
ahaha...samseng kununnya...



I'm one of iban great warrior's grandson..

to politician:

hati2 apabila mengerjakan tanggungjawab..

dan

patut lebih berhati-hati apabila tidak melakukan tanggungjawab...

we have great spy to see u every minute..even while u are sleeping..

'agi idup agi ngelaban'..

6:57 PM

Friendship and Love...

0 Comments »


Entah la..i dun know what should i do..
11:50 AM

Bad Mood of Mine because You Are Bad GirL

0 Comments »
Memang kecewa dengan sikap buruk mu itu...
10:21 AM

Menghilang...

0 Comments »

to: somebody else...

Di manakah engkau menghilang??

Sudah beberapa hari kita tidak bersua.
Semua orang sibuk dengan tugasan
Tetapi tidaklah sampai begini..
Semua nya cuma alasan...

Em...mungkin patut dibiarkan saja dirimu..
Bukan untuk kali ini..
Tapi mungkin untuk selama-lamanya??
Okei..no problem...kataku penuh yakin...

Dahulu..bukan main lagi kita bergurau..
Sampai tak ingat siapa diri...
Tapi kini, aku tahu siapa diriku...
Bukanlah siapa-siapa..
Aku insan biasa yang banyak kelemahan..

Setahun sudah berlalu..
Hari raya hampir tiba...
Masih ku ingat lagi kata2 manja darimu..
Tapi kini..entah...
Biarkan saja..itu kata putus dariku...

Yeap..yeap...aku bukan pacarmu..
Yeap..yeap..aku bukan abangmu..
Yeap..yeap..aku bukan lagi 'kawanmu'???
Bagaimana iya??

Kata afgan..entah..kapan lagi..
Dan kataku...'time will tell'..
Tapi...kata Broery..biarlah bulan bicara sendiri..
Bintang kan ada menjadi saksi??
Hari demi hari..hilanglah kamu..hilanglah aku...
Cerita cinta..cerita derita..
Jangan ungkit lagi kisah lama..
Tak akan ku ingat lagi...

Ini bukan puisi, bukan sajak, bukan lagu...
Tapi degupan jantung, biasa menderita..
Menunggu jawapan tak pasti2...

Selamat tinggal semuanya..
Pergilah tak kan ku seru kau kembali..
Yang berlalu..biarlah..
Ingat..'time will tell'..

ku tak akan maafkan mu..

Nukilan kecewa,
Igat..

5:23 AM

Ingin Pulang..

0 Comments »
Hai kawan2..

Waktu ni, kawan2 masih ingat tak masa2 kita kecil dulu?? Bayangkan betapa besarnya kita sekarang berbanding waktu2 dulu.. Sudah lama kan kita merantau di negeri orang..aku nak balik juga ke pangkuan orang tua..setiap kenangan kita bersama tidak akan lupus..percayalah.. hargailah jasa orang tua kita ye kwn2..siapalah kita tanpa mereka...


7:16 PM

Faith..

0 Comments »

What is faith? The Bible says “Faith is the substance of things hoped for, the evidence of things not seen....Without faith it is impossible to please God, because anyone that comes to God must believe that He exists and that He rewards those who earnestly seek Him.”

Faith that saves you is believing in God and in His Son Jesus Christ and asking Christ into your life. The opposite of faith is unbelief — you choose not to believe in God.

True faith in God means you not only believe in God, but you also trust and obey Him. God is wonderful and loving and kind; how can we not trust our very lives to Him? He is worthy to receive our praise and adoration and love. If you trust someone, you do not doubt or question them but you believe that they are who they say they are. We can trust God as the creator of the universe and as our loving heavenly Father who sent His Son Jesus Christ to die on the cross for us.

If you are tempted to doubt, rebuke the enemy in the name of Jesus Christ. When Jesus was tempted, He resisted and He quoted scripture. You should study the Bible, the Word of God. The Bible says “faith comes by hearing, and hearing by the Word of God.” So God’s Word the Bible in your heart can help you grow in faith.

So this week, let us pray and ask God to

* Give us strong faith so that we may always love and trust in Him
* Pour out His spirit and help us reach 1 million people a day with the gospel
* Bless financially all our partners
* Keep from evil and fill with His Holy Spirit all our Global Media Outreach staff

THANK YOU so much for your prayers.

May God bless you,

Your friends at Global Media Outreach
1:38 PM

Hornbill (Our Pride Bird)

Hornbill (Our Pride Bird)